'Gravad lax' of 'gravlax' is een typisch Scandinavisch gerecht van gemarineerde zalm dat voornamelijk als aperitiefhapje gegeten wordt. In de middeleeuwen werd 'gravad lax' door vissers gemaakt om de vis langer en beter te kunnen bewaren. Gevonden op https://nl.wikipedia.org/wiki/Gravad_lax
'Gravad lax' of 'gravlax' is een typisch Scandinavisch gerecht van gemarineerde zalm dat voornamelijk als aperitiefhapje gegeten wordt. In de middeleeuwen werd 'gravad lax' door vissers gemaakt om de vis langer en beter te kunnen bewaren. Gevonden op https://nl.wikipedia.org/wiki/Gravad_lax
Zalm, gemarineerd in dille. Dit gerecht wordt geserveerd met nieuwe aardappels en dille-mosterdsaus. Het nationale gerecht van Zweden Gevonden op https://www.encyclo.nl/lokaal/10965
Zalm, gemarineerd in dille. Dit gerecht wordt geserveerd met nieuwe aardappels en dille-mosterdsaus. Het nationale gerecht van Zweden Gevonden op https://www.encyclo.nl/lokaal/10965